« من عاشق موسیقی هستم ، از شنیدن حرفهای دوستانم لذت میبرم ، رادیو گوش میکنم. فقط از لیسنینگ متنفرم !!»
یکی از شاگردان کلاس زبان…
مقدمه
همانطور که میدانید، هر فردی جهت موفقیت در یادگیری زبان انگلیسی، مهارتهای مختلف آن را یاد بگیرد؛ ریدینگ ، لیسنینگ ، مکالمه ، رایتینگ و همچنین Use of English. این مهارتها مثل زنجیر به هم متصل هستند و ضعف در هر کدام از آنها میتواند در نهایت به زبان انگلیسی شما آسیب بزند.
مهارت لیسنینگ یا همان شنیداری، Listening، معمولا زیر سایه مواردی نظیر گرامر و لغت قرار دارد و کمتر زبان آموزی به آن توجه دارد. با این حال آمارها نشان میدهند یکی از نقاط ضعف داوطلبان آزمون های بین المللی زبان انگلیسی در همین لیسنینگ مشکل دارند. بنابراین هر فردی که میخواهد زبان انگلیسی یاد بگیرد باید برای این مهارت نیز در تقویم هفتگی خود وقت اختصاص دهد. در این مقاله ضمن بررسی ساختار این مهارت در آزمون های مختلف نظیر آیلتس ، اف سی ای (FCE) ، تافل و غیره، راهکارهایی جهت بهبود آن ارائه خواهم کرد.
به خواندن ادامه دهید..
آزمون های مختلف
ضرورت مهارت لیسنینگ زمانی مشخص میشود که بدانید تقریبا هر آزمون زبان انگلیسی (چه بین المللی و چه داخلی) شامل این بخش است و معمولا سختترین بخش آزمون نیز همین Listening است! از آیلتس و تافل گرفته تا آزمون های اف سی ای و CAE کمبریج، همگی بخش خاصی را به مهارت شنیداری داوطلبان تخصیص دادهاند.
ساختار بخش لیسنینگ در آزمونهای مختلف:
- آزمون آیلتس : نکته اولی که باید بدانید این است که فایلهای صوتی بخش لیسنینگ در آزمون IELTS تنها یکبار پخش میشوند و دیگر فرصت شنیدن آنها را نخواهید داشت. بنابراین دقت و تمرکز شرط اصلی موفقیت است. بخش Listening آزمون آیلتس به چهار بخش تقسیم میشود. موضوع لیسنینگ در آزمون آیلتس معمولا اجتماعی است و یاد در آزمون آکادمیک مربوط به یادگیری و آموزش میشود. به جدول زیر توجه کنید: (جهت آشنایی بیشتر با لیسنینگ آیلتس به اینجا بروید)

- آزمون تافل : بخش دوم از TOEFL مربوط به مهارت لیسنینگ میشود. در اینجا باید در عرض ۶۰ الی ۹۰ دقیقه به ۳۴ تا ۵۱ سوال پاسخ دهید. موضوعات مربوط به بخش لیسنینگ آزمون تافل متنوع است؛ سخنرانی در کلاس، بحثهای کلاسی، مکالمه بین دو یا چند نفر و… سپس باید به سوالات پاسخ دهید.
- آزمون های کمبریج ( اف سی ای ، CAE و CPE): ساختار بخش لیسنینگ در هر سه امتحان شبیه به هم است. لیسنینگ در این آزمون ها شامل ۴ قسمت میشود؛ در بخش اول به سوالات چند گزینهای پاسخ میدهید، پارت دوم مربوط به پر کردن جاهای خالی است و در بخش سوم نیز بین چند گوینده و چند گزینه حق انتخاب دارید. در نهایت باید پس از شنیدن یک گفت و گوی نسبتا بلند، به سوالاتی پاسخ دهید. با توجه به اینکه بخش Listening آخرین قسمت از این آزمون ها است و داوطلبان معمولا خسته هستند، تمرکز و دقت یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید.
چگونه بهتر شوم؟
مهمترین پیشنهادی که به شاگردانم در زمینه تقویت لیسنینگ دارد، شنیدن، شنیدن و شنیدن است! هرچه بیشتر خود را به شنیدن صدای افراد انگلیسیزبان عادت دهید، الگوها و ساختار این زبان بهتر در ذهن شما شکل میگیرد. قطعا افرادی در بخش Listening آزمون های بین المللی موفق هستند که به شنیدن صوتهای انگلیسی عادت داشته باشد. از رادیو گرفته تا فیلم و سریال و سی دی کتابهای انگلیسی همه منابع خوبی بدین منظور هستند.
من همیشه در کلاس از شاگردانم میخواهم برای جلسه بعد به فایل صوتی خاصی گوش کنند و هرآنچه که میشنوند را بر روی کاغذ بنویسند. سپس در کلاس با بررسی این نوشتهها ایرادات آنها را مشخص میکنم. این کار نیز به افزایش دقت خود کمک کنید. در نهایت پیشنهاد میکنم به بخش منایع سایت رفته و کتابهایی که در آنجا معرفی کردم را بررسی کنید.
EnExams فراموش نشه!
در نوار بالای سایت (یا منوی کشویی در نسخه موبایل) لیستی از برجستهترین آزمون های بین المللی زبان انگلیسی را مشاهده میکنید. با بردن موس بر روی هر کدام از اینها و رفتن به بخش Listening ، تکنیکهای ما برای این مهارت را مطالعه کنید. در نهایت اگر سوالی در ذهن داشتید آن را از طریق فرم تماس با ما برای من بفرستید. پاسخ شما را به زودی خواهم داد!
متخصصین ما با تجربه کسب مدارک ممتاز انگلیسی پاسخگوی سوالات و نیازهای شما هستند. میتونید از طریق تلگرام، واتس اپ یا پیامک با شماره ۰۹۳۵۵۷۲۲۶۱۶ در ارتباط باشید! (جهت پاسخگویی بهتر، حتما پیام متنی ارسال نمایید