مقدمه
اگر اخیرا به دلایل مختلف تصمیم به شرکت در آزمون تافل گرفته باشید، قطعا سوالاتی در ذهنتان وجود دارد:
- چه مهارتهایی در آزمون TOEFL ارزیابی میشوند؟
- چه نمرهای باید کسب کنم؟
- چگونه خود را آماده کنم؟
- شرایط آزمون تافل در ایران چیست؟
- و…
اینها دقیقا مواردی هستند که قرار است در این مقاله بررسی کنم تا به بخش اعظمی از سوالات شما پاسخ داده باشم. با EnExams همراه باشید…
کلمه TOEFL در واقع مخفف عبارت Test Of English as a Foreign Language است، بنابراین کسانی که میخواهند مهارت خود در زبان انگلیسی را به عنوان زبان دوم محک بزنند در امتحان تافل شرکت میکنند. مدت زمان برگزاری این آزمون تا حدی طولانی است و جهت آمادگی برای آن باید ماهها تلاش کنید.
ممکن است بنا به دلایل مختلفی نظیر ادامه تحصیل در کشورهای خارجی و یا کار کردن در کمپانیهای بین المللی بخواهید در این چالش بین المللی شرکت کنید. در اینجا ابعاد مختلفی مربوط به این آزمون را مورد بررسی قرار میدهم.
اولین قدم در راستای موفقیت در امتحان TOEFL این است که بدانید در آن از شما چه چیزی خواسته میشود.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله جدیدم با عنوان راهنمای جامع مدرک های معتبر زبان انگلیسی در سال ۲۰۲۰ را مطالعه کنید!
آشنایی با ساختار کلی و ثابت تافل و نوع سوالاتی که در آن مطرح میشود قطعا در سرعت عمل و نمره نهایی شما تاثیر بسزایی دارد؛ همچنین آماده شدن برای آزمون TOEFL در چنین شرایطی آسانتر است. جهت افزایش بهرهوری مطالعات خود و کسب نمره بالا، باید بفهمید که چه چیز را در زمان مطالعات خود بخوانید!
این آزمون به طور کلی از ۴ بخش تشکیل میشود. ممکن است نوع سوالات این بخشها را تاکنون در کلاسهای زبان خود ندیده باشید، بنابراین آشنایی با فرمت سوالات یکی دیگر از نکات مهم در دوران آمادهسازی خود برای آزمون تافل است.
نگاه اجمالی به ۴ بخش آزمون
- بخش ریدینگ تافل (TOEFL Reading) را باید در بازه زمانی ۶۰ الی ۱۰۰ دقیقه پاسخ دهید. در اینجا مهارت شما در فهمیدن و آنالیز متون انگلیسی مورد ارزیابی قرار میگیرد. موضوعات این بخش بیشتر مربتط با علم و موارد آکادمیک است.
- بخش لیسنینگ تافل (TOEFL Listening) را باید در عرض ۶۰ الی ۹۰ دقیقه پاسخ دهید. جهت موفقیت در این بخش باید مهارت خود در فهمیدن ورودی کلامی (شفاهی) را تقویت کنید؛ به عنوان مثال زمانی که استاد دانشگاه در حال ارائه یک سخنرانی به زبان انگلیسی است. در این بخش ۴ الی ۶ سخنرانی پخش میشود و باید به سوالاتی پیرامون آنها پاسخ دهید. این سوالات فهم شما از محتوی سخنرانیها و احساسات گویندگان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
- بخش اسپیکینگ تافل (TOEFL Speaking) کوتاهترین قسمت آزمون است و تنها ۲۰ دقیقه به طول میانجامد. در اینجا ۶ تمرین مختلف وجود دارد که باید در میکروفونی صحبت کنید. در اینجا مهارت شما در بیان احساسات و نظرات خود مورد ارزیابی قرار میگیرد.
- در نهایت برای بخش رایتینگ تافل (TOEFL Writing) حدود ۵۰ دقیقه فرصت دارید تا مهارت خود در نوشتن متون انگلیسی را نشان دهید. دانش گرامری و لغوی شما در اینجا باید به خوبی در جملات و پاراگرافها به کار گرفته شود.
نمره هر یک از این بخشها ۳۰ است و در مجموع نمره تافل از ۱۲۰ نمره در نظر گرفته میشود. بنابراین بالاترین نمرهای که در آزمون تافل میتوان کسب کرد، ۱۲۰ است. تمامی ۴ بخش TOEFL را باید در عرض یک روز انجام دهید. مدت زمان کلی آزمون حدود ۴ ساعت و نیم است و در بین آن یک استراحت کوتاه خواهید داشت (بین دو بخش لیسنینگ و اسپیکینگ).
همچنین در صورت تمایل می توانید در مورد دوره آنلاین ویژه مکالمه EnExams ، دوره آمادگی آزمون PTE ، دوره فشرده و ویژه رایتینگ آیلتس بالای ۷ اطلاعات کسب کنید.

- امکان نوت برداری و یادداشت در حین آزمون برای داوطلبین فراهم است. نمایندگان برگزاری برگههای چک نویس و مداد را در اختیار شما قرار خواهند داد و میتوانید حین انجام بخش لیسنینگ، ریدینگ، اسپیکینگ (مصاحبه تافل) و رایتینگ از این چکنویسها استفاده کنید. حین خروج از محل آزمون باید تمامی این برگههای استفاده شده و یا خالی را تحویل دهید!
- برای تایم ۱۰ دقیقهای استراحت خود خوراکی و نوشیدنی به همراه داشته باشید.
- اگر قصد استفاده از سرویس بهداشتی و یا استراحت بیشتر را دارید، این امکان فراهم شده است، اما… زمان مجاز شما برای پاسخ به سوالات هدر میرود.
- در نهایت به همراه داشتن تلفن هوشمند، تبلت و یا سایر گجتهای الکترونیکی ممنوع است. حتی در حین استراحت ۱۰ دقیقهای نیز حق استفاده از آنها را ندارید.
ریدینگ آزمون تافل (TOEFL Reading)

در این بخش از امتحان تافل حدود ۳ الی ۵ ریدینگ آکادمیک پیش روی داوطلبان قرار میگیرد (متونی از مقالات و صحبتهای دانشگاهی). در هر کدام از این موارد باید حدود ۷۰۰ کلمه را مطالعه کنید؛ یا بحث در مورد یک موضوع خاص و یا مقایسه نقطه نظرات مختلف. موضوع آنها میتواند علمی، تاریخی و یا حتی فلسفی باشد.
برای هر متن حدود ۱۲ الی ۱۴ سوال در نظر گرفته شده است. فرمت این سوالات متغیر است و باید ببینید از شما چه چیزی خواسته شده است:
- معنی یک کلمه خاص (دایره لغات)
- شناسایی یک ایده یا بحث خاص (فهم و درک مطلب)
- پیدا کردن جمله غلط (سنجش درک کلی متن)
بسته به تعداد متنهای این بخش بین ۶۰ الی ۱۰۰ دقیقه فرصت دارید تا سوالات را پاسخ دهید. بخش ریدینگ آزمون تافل میتواند سختترین بخش آن برای شما باشد، چرا که متونی که در این بخش قرار دارند معمولا پیچیده هستند – هرگز به دنبال یک متن ساده با لغات معمولی نباشید! جهت داشتن عملکرد خوب در ریدینگ TOEFL باید به خواندن متون مختلف و طولانی عادت کرده باشید. باید به حدس زدن معنی کلمات پیچیده عادت کنید. شاید بتوان به راحتی پاسخ سوالات پیچیده این بخش را داد، اما فرصت کم است و مدیریت زمان بسیار مهم خواهد بود!
لیسنینگ آزمون تافل (TOEFL Listening)

در حین برگزاری بخش لیسنینگ آزمون TOEFL با دو نوع فایل صوتی و سوال روبرو خواهید برد:
- صداهای ضبط شده از سخنرانیها
- صداهای ضبط شده از مکالمات افراد
در اینجا انتظار شنیدن ۴ الی ۶ فایل صوتی از سخنرانیهای آکادمیک را داشته باشید. همچنین مکالمات بین افراد مختلف میتواند یکی دیگر از پارتهای اینجا باشد. معمولا تنها دو یا سه تمرین از بخش لیسنینگ امتحان TOEFL مربوط به مکالمات عادی و روزمره هستند.
مدت زمان هر یک از فایلهای صوتی میتواند بین سه الی پنج دقیقه باشد و برای هر کدام از آنها باید به ۶ یا ۷ سوال پاسخ دهید. در این سوالات ممکن است از محتوی ذکر شده در فایل صوتی، چیزی که قبل از آن اتفاق افتاده و چیزی که ممکن است بعد از آن اتفاق بیوفتد، پرسیده خواهد شد. در این سوالات ممکن است از کلیدواژه «چرا» یا «چگونه» استفاده شود.
هر کدام از این فایلهای صوتی را تنها یک بار میشنوید. اما یک استثنا در اینجا وجود دارد: برای برخی از سوالات، بخشی از فایل صوتی مکالمه دوباره برای داوطلب پخش میشود. با این حال نباید زیاد روی این موضوع حساب باز کنید. انتظار داشته باشید هر بخش را تنها یک بار بشنوید و در همان بار اول پاسخ را بدهید.
بزرگترین مشکل بخش لیسنینگ تافل همین عدم پخش دوباره فایلهای صوتی است. مشکلی که داوطلبان آزمونهای FCE و CAE با آن روبرو نیستند. به همین خاطر است که حتما باید در حین شنیدن صدای ضبط شده یادداشت برداری داشته باشید و یا حدسهای هوشمندانه بزنید!

استراحت
بله!
در آزمون تافل حدود ۱۰ دقیقه حق استراحت دارید و همه داوطلبین باید کار خود را متوقف کنند. از شما خواسته میشود اتاق آزمون را در این بازه ترک کنید. از این زمان جهت راه رفتن، کشش عضلات پا و کمر و همچنین خوردن خوراکی یا نوشیدنی استفاده کنید. استفاده از سرویس بهداشتی فراموش نشه!
۱۰ دقیقه زمان استراحت آزمون TOEFL به زودی میگذرد و در این زمان واقعا باید خستگی خود را تا جای ممکن برطرف کنید. ریدینگ و لیسنینگ حالا تمام شدهاند و باید آماده دو بخش بعدی آزمون باشید.
بعد از وقت استراحت، نوبت به اسپیکینگ و رایتینگ تافل میرسد..
اسپیکینگ آزمون تافل (TOEFL Speaking)

شاید باورتان نشود! اما تا چند سال قبل بخش مصاحبه یا همان اسپیکینگ (Speaking) جایی در ساختار آزمون تافل نداشت و داوطلبین به هیچ وجه در این مهارت ارزیابی نمیشدند؛ با این حال کاملا عیان است که خیل عظیمی از زبان آموزان بیشتر از هرچیز به توانایی خود در مکالمه اهمیت میدهند.
با این حال حالا بخش اسپیکینگ تافل یکی از مهمترین قسمتهای آن به شمار میرود. در اینجا توانایی و مهارت شما در صحبت کردن سنجیده میشود و ممکن است کمی سخت به نظر برسد. متاسفانه در اینجا خبری از یک شخص جهت گرفتن مصاحبه از شما نیست. یک میکروفون در پیش روی خود دارید و باید با آن حرف بزنید. صدای شما ضبط میشود و بعدا فردی به آن گوش خواهد کرد.
مدت زمان پاسخ به هر سوال بسیار کم است و همچنین فرصت زیادی جهت آماده کردن پاسخهای بعدی خود ندارید. اسپیکینگ یکی از سختترین ابعاد یادگیری یک زبان جدید به شمار میرود. اگر بدانید در این بخش چه چیزی از شما خواسته میشود، قطعا عملکرد بهتری در آن خواهید داشت.
در بخش اسپیکینگ TOEFL در مجموع ۶ تمرین مختلف پیش رو خواهید داشت. دو مورد از آنها نظر شما را پیرامون موضوعات عادی و روزمره میپرسند. این بخش را با نام Independent Speaking میشناسند؛ در اینجا تنها یک سوال را خواهید شنید. خبری از شنیدن یک فایل صوتی طولانی یا متن خاصی نیست!
در ۴ بخش دیگر باید پس از شنیدن یک مکالمه یا فایل صوتی به اظهار نظر پیرامون آن بپردازید. نام این بخش Integrated Speaking است. قبل از ارائه پاسخ خود ۳۰ ثانیه زمان دارید تا افکار ذهن را مدیریت و سازماندهی کنید. سپس باید نظرات خود را در میکروفون اعلام کنید.
یاداشت برداری در این بخش از آزمون تافل بسیار حائز اهمیت است؛ اگر دقت کرده باشید شخصیتهای بزرگ همیشه در حین سخنرانی برگه کوچکی در دست دارند. در این برگه کلیدواژه و عناوین موضوعاتی که قرار است در مورد آن صحبت کنند آورده شده و بدین ترتیب مدیریت کلی سخنرانی آنها آسانتر میشود. مدیریت زمان یکی از نکات مهم در بخش مصاحبه آزمون TOEFL است، خیلی تند صحبت نکنید، با این حال به دلیل وجود کمی استرس این موضوع تا حدی گریبانگیر همه داوطلبان میشود. به خاطر داشته باشید که لهجه شما آنچنان مهم نیست – مهمترین چیز صحبت کردن شماست و این که ایدههای خود را به بهترین شکل در گفتار خود بیاورید.
رایتینگ آزمون تافل (TOEFL Writing)

در آخرین قسمت از آزمون تافل تمامی مهارت های خود در زبان انگلیسی را باید به کار بگیرید. بخش رایتینگ تافل آخرین چالش پیش روی شما خواهد بود و قدرت نگارش، دانش گرامری و لغوی شما ارزیابی میشود. در بخش رایتینگ TOEFL باید دو متن بنویسید: رایتینگ تعاملی (Integrated Writing) و رایتینگ مستقل (Independent Writing).
ایده پشت این دو بخش مشابه با قسمت اسپیکینگ تافل است. برای بخش رایتینگ مستقل آزمون TOEFL باید در مورد یک موضوع معمولی متنی بنویسید و نظر خود را بیان کنید. در این زمینه سوالی پیش روی شما قرار میگیرد، اما قرار نیست که به یک فایل صوتی بلند گوش کنید.
اما در بخش رایتینگ تعاملی باید پس از شنیدن یک فایل صوتی و یا خواندن یک متن نسبتا طولانی، رایتینگی در مورد موضوع مربوطه بنویسید. به همین خاطر برای این بخش ۳۰ دقیقه فرصت دارید، در حالی که رایتینگ قبل را باید در عرض ۲۰ دقیقه بنویسید. یادداشت برداری و ساختن یک خلاصه از پاسخ خود میتواند برای هر دو پارت ایده خوبی باشد.
بدون شک بهترین راه جهت موفقیت در بخش رایتینگ تافل ، عادت کردن به نوشتن متون انگلیسی است. کسی که در زندگی روزمره خود عادت به نوشتن نداشته باشد، حتی اگر از دامنه لغت و تسلط گرامری خوبی بهره ببرد، باز هم در بخش Writing آزمون تافل موفق نخواهد بود.
فراموش نکنید که نظر واقعی شما در آزمون مهم نیست! حتی اگر از زمستان و بستنی نفرت دارید، بگویید که از آنها خوشتان میآید و زنگی بدون این دو برایتان در جریان نخواهد بود! کسی آنجا شما را قضاوت نمیکند. کسانی که رایتینگ تافل شما را تصحیح میکند، به مهارت شما در پشتیبانی از حرفها و نظرات خود اهمیت میدهند و اینکه چگونه نظرات خود را برای خواننده شرح میدهید. ساختار نوشته شما و فرم گرامری آن از هر چیزی مهمتر هستند.
منابع آزمون تافل
راههای رسیدن به خدا زیاده! برای موفقیت در آزمون تافل نیز راهها و منابع مختلفی در بازار و فضای وب در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. به نظر من بهترین کتاب برای آمادگی آزمون تافل کتاب Barrons TOEFL iBT است که بنده و همکارانم بیشتر از آن در کلاسهای گروهی و خصوصی بهره میگیریم. با این حال کتاب Cambridge Preparation for the TOEFL Test نیز به خوبی نیازهای شما را برای آزمون TOEFL برطرف میکند.
منابع آزمون تافل به همین دو مورد ختم نمیشوند و قطعا در بازار صدها کتاب و مرجع دیگر را میتوان برای آنها پیدا کرد؛ در نهایت تلاش ما فاکتور اصلی برای موفقیت در این چالش بین المللی و بزرگ خواهد بود. شایان ذکر است که نمونه سوالات آزمون تافل نیز در همین کتابها به صورت تمرین آماده است تا با فرمت و ساختار کلی آنها آشنایی داشته باشید و گاها از خود امتحان بگیرید. پیشنهاد میکنم از بخش معرفی منابع سایت دیدن کنید.

آزمون تافل در ایران
موسسه ETS از تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۱۶ هزینه آزمون تافل را برای شرکتکنندگان در ایران برابر ٢١۵ دلار اعلام کرده است و جهت شرکت در این آزمون لازم است ابتدا یک حساب کاربری در سایت ETS ایجاد نمایید. آزمون تافل در مراکز مشخص و طی زمانهای خاصی برگزار میگردد که ظرفیت آنها دارای محدودیت است. برای آگاهی از مراکز و ظرفیتهای باز برگزاری آزمون تافل میتوانید صفحه Test Centers and dates در وب سایت ETS را ببینید. همچنین میتوانید تاریخ های باز در هر زمان را در صفحه “رزرو ثبت نام آزمون iBT” نیز مشاهده کنید و با پر کردن فرم موجود در این صفحه درخواست نمایید تا در صورت باز شدن تاریخهای جدید، مراتب از طریق ایمیل و SMS به شما اطلاع داده شود.
همچنین آزمون تافل سازمان سنجش یکی دیگر از راههای پیش روی کسانی است که برای شرکت در آن مصمم هستند. جهت کسب اطلاعات بیشتر باید به وبسایت سنجش مراجعه کنید.
متخصصین ما با تجربه کسب مدارک ممتاز انگلیسی پاسخگوی سوالات و نیازهای شما هستند. میتونید از طریق تلگرام، واتس اپ یا پیامک با شماره ۰۹۳۵۵۷۲۲۶۱۶ در ارتباط باشید! (جهت پاسخگویی بهتر، حتما پیام متنی ارسال نمایید